Μια ωραία Κυριακή ξύπνησα και αποφάσισα να φτιάξω δικό μου ψωμί. Βρήκα λοιπόν την πιο εύκολη & νόστιμη συνταγή από τo site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, και για να βάλω και την δική μου πινελιά (!) πρόσθεσα στο ζυμάρι ψιλοκομμένες ελιές. Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! (ίσως οι φωτογραφίες μου να το αδικούν λίγο...αλλά πιστέψτε με ήταν πολύ νόστιμο!)
One fine Sunday morning I woke up and decided to create my own bread. So I found the most delicious and easy recipe from the site of Argiro Barbarigou, and in order to put my own touch (!) I added to the dough some chopped olives. There was no crumb left on the plate!
- Ingredients:
500 grams self -rising flour
1 tbsp thyme honey
2 teaspoon salt
1 box (330 ml) beer
2 tbsp olive oil
2 tbsp sesame
In bain marie heat the honey until it dilutes. Pour the flour into a bowl. Add salt, honey and beer. Knead the ingredients well. Grease a small oblong shape cake form. Give a loaf shape to the dough and put into the form. Grease the surface and sprinkle with sesame seeds. Bake in preheated oven at 180oC for about 40 min, until it rises and gets a brown color. Once removed from the oven lean the form to get some air.
Υλικά:
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
No comments:
Post a Comment